Treceți la conținutul principal

Cum ne adaptam la vremurile noi pe care le traim

Intai de toate, sa incercam sa nu ne enervam pe aceasta situatie care, parca, nu mai trece. Acest lucru il putem face prin a ne gasi o ocupatie placuta, plimbari in natura impreuna cu familia, petrecerea a cat mai multor momente alaturi de cei dragi. Stiu. Aceste lucruri s-au mai spus.
Cu totii ne simtim provocati in aceasta perioada, simtim ca ne-am saturat si ne simtim ingraditi. Vrem ca viata sa redevina cum a fost. 
Intrucat nu avem puterea de a schimba ceva, trebuie sa ne adaptam. 
Ne putem gandi la perioada razboiului, care din ele doriti, cum copii, parinti si batrani se adaptau si isi continuau viata. Nu aveau de ales, nu puteau schimba nimic. 
Pastrarea rabdarii este importanta. Unii dintre noi si-o pierd mai repede decat altii, asadar este nevoie ca ceilalti sa-i sustina si sa-i sprijine. Cum spunea cineva, ,,cand sunt eu jos, ma ridici tu, cand esti tu jos, te ridic eu,,. 
Gasirea de activitati care ne plac, noi sau pe care le-am mai incercat. Ne tin ocupati si ne ajuta sa petrecem timpul intr-un mod placut. 
Ca sa nu ne suprasaturam unii de altii - da, este posibil -, intrucat am stat mult impreuna in ultimul timp, putem iesi la o plimbare separat. S-au deschis terasele, putem lua o pauza unii de altii si la revenire, vom avea forte proaspete.
Important este si sa avem rabdare cu copiii, si ei se straduiesc sa faca fata acestei perioade, si ei incearca sa se adapteze si poate lor le este mai greu decat noua, adultilor. 
Copiii scolari obisnuiti cu un program, cu revederea colegilor si prietenilor in fiecare zi, cu siguranta trec prin momente delicate si isi pot arata frustrarea mai zgomotos decat noi. Totul este sa le aratam ca ii intelegem si sa le vorbim cu mult calm. 
Cu siguranta, fiecare familie se straduieste sa treaca usor peste aceasta perioada. Nimeni nu stie ce va urma. Dar, important este sa ne pastram calmul si rabdarea.
Numai bine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Hristos a inviat!

Tuturor pacientilor si colaboratorilor, le doresc un adevarat Hristos a inviat! si zile de Paste fericite, alaturi de cei dragi! Psiholog Cristina Cristea

Meseria de psiholog.

Meseria de psiholog, asemeni oricarei meserii, se invata. Din greu. Numai cine are o astfel de formare, stie cata munca depune psihologul practicant pentru a ajunge acolo, unde si-a dorit inca de cand s-a inscris la facultatea de psihologie. Mai mult sau mai putin dedicati profesiei, mai delasatori sau mai harnici, toti psihologii avizati de catre Colegiu, au un lung drum de parcurs, presarat cu muuulte carti, cursuri, manuale, agende de notite si teste de evaluare. Sau multe, oricare, altele. Vezi grupuri de psihologi aflati in supervizare, carand sacose sau genti pline cu manuale, de nu mai au unde sa le insire, caci sedinta de supervizare se face doar cu toate cartile- la propriu - pe masa . Asa se invata meserie, citind din toate, cam in acelasi timp. Un rand din asta, un paragraf din cealalta....Ce spune la histrionic, ce scrie ca face narcisicul? Cum deosebim pe unul de altul? Si tot asa. Meseria de psiholog e grea dar si frumoasa. Patrunzi in universul trairilor celor din jur,

Servicii psihologice adulti

  Viata ta se afla intr-un impas și nu știi cum sa procedezi? Te afli intr-o perioada încărcată și nu-ți mai găsești liniștea? Pentru orice problema sau neplăcere ai avea sau dupa o perioada incarcata de munca si stres, exista soluții. O persoana empatica, prietenoasa, răbdătoare este pregătită sa te asculte și sa te indrume. La Cabinet Individual de Psihologie Cristea Cristina găsiți un profesionist cu experienta și rezultate cu un număr suficient de cazuri rezolvate, încât sa dea incredere oricărei persoane care dorește îndrumare. Programări 0741 376 402