Treceți la conținutul principal

Atentie la.....educatoare!

Stiu ca titlul suna drastic de parca, niste femei pot fi etichetate drept inamice publice. Ei bine, publice poate
ca nu dar, ale copiilor nostri da. Si am folosit termenul ,, etichetare" fiindca asta fac si ele, pun etichete. Din pacate, nefondate si care lasa urme adanci in mentalul parintilor si chiar al copiilor.
Cine nu a avut ,, norocul " sa-si lase copilul pe mana unor educatoare ca cele de mai jos, ii fericesc.
1- Este zi de teatru la gradinita, afara ploua si incalti copilul cu cizmulite de cauciuc. Cand te duci la ora 18 sa iei copilul de la gradinita, supriza-copilul este incaltat cu cizmele de cauciuc!Desi avea incaltaminte de interior in dulapior. Morala- toata ziua, acel copil a stat incaltat cu cizmele de cauciuc. Unde este grija materna, mai ales ca educatoarea in cauza isi avea copilul in aceeasi grupa pe care o pastorea. Si-ar fi lasat propriul copil toata ziua in cizme de cauciuc? NUU cred.
2- Ai un copil precoce. Fiind inaintea celorlalti la multe capitole, gen- cunoaste cifrele de la 2 ani,scrie cifrele de la 3 ani, socoteste de la 4, face socoteli in cap tot de la 4, numara pana peste o suta in romana si in engleza la 4 ani, numara descrescator si in romana si in engleza tot de la 4 ani, si lista continua lejer. Incepe chiar din primul an sa-ti spuna ca copilului nu-i place sa deseneze si nu e normal.
3- Copilul vine acasa si iti spune ca doamna nu l-a lasat sa scrie pe tabla cifra 4 asa cum i-a lasat pe toti ceilalti copii. Explicatia doamnei a fost ca nu l-a lasat fiindca scria pe pereti si ca nu stie sa-l faca pe 4. Pe bune?Asta e metoda mai nou? Sa-l izolam ca-i prea destept? Recititi numarul 2.
4- La 5 ani, copilul a facut treaba mare pe el, intr-un colt al clasei. Desi era perfect stapan pe instinctele sale si nu facea pe el nici macar acasa. Cand mama s-a dus sa-l ia, educatoarea cu un zambet larg, i se adreseaza copilului ,, a venit mama, hai sa-i spunem ce isprava ai facut". a- in prezenta unui copil nu vorbesti asa, b- nu i te adresezi asa unui copil, indiferent de greseala facuta. Si lista poate continua. Parintelui ii spune cu acelasi zambet tamp- ,, nu era deranjat la burta". Adica un fel de ,, aha, te-am prins, nu ai un copil asa tare cum  crezi tu". Deci, concuram, sa inteleg. S-o fi gandit, i-o fi trecut prin cap doamnei, ca poate acel copil a avut un ,,deranj" mental, indus de un comportament de al ei?
5- Un copil care intra fericit in gradinita, dar fuge cand da cu ochii de ,, doamna ", iti transmite ca nu e totul ok cu el acolo unde un parinte il crede in siguranta. Copiii le dau de inteles parintilor ca sunt devalorizati, ca sunt neindreptatiti, prin diverse metode, chiar si prin povesti, daca stii cum.
6- Desi un copil stie deja sa citeasca si are o memorie buna, i se dau patru randuri de invatat pentru serbare, in timp ce tuturor celorlalti li s-au dat cate 2 strofe. Oare de ce? Atat au decazut unii?
7- Cand o educatoare se inconjoara de o cloaca formata din parinti cu interese, automat apar discriminari fata de copilul al caror parinti au refuzat sa faca parte din cloaca. Din acea cloaca fac parte parinti care, desi au 2,3,5 masini in garaj, si-au pierdut bunul simt pe drumul dezvoltarii lui ca om. Persoane care vin la serbarea copilului in papuci de cauciuc, dar il privesc de foarte sus pe cel care le arata ca nu-l intereseaza aroganta lor. Cel care le transmite tacit ca, el a ales sa-si vada de treaba lui, de familia si copilul lui si nu are timp pentru cloaca lor.
Una dintre mamele din cloaca, a stricat aniversarea unui copil, dorind sa-si serbeze si fiica sa ziua in aceeasi zi. Cei doi copii fiind nascuti la aceeasi data. Asa ca, parintii au asteptat sa fie sunati pentru a stabili ceva impreuna, asa cum isi manifestase dorinta mama din cloaca. In preziua aniversarii, cand parintii si-au dat seama ca nu vor mai fi sunati, au pregatit un plan rapid pentru propriul copil. Doamna in cauza nu s-a obosit sa spuna ca s-a razgandit.
8- Cand esti un parinte care, chiar din prima zi esti in ordine cu plata gradinitei, cu optionalele, cu tot ce se cere pentru binele copiilor, nu ai intarziat niciodata si nici o zi cu vreo plata, dar vezi ca esti marginalizat, nu esti informat la timp, se rade in spatele tau- dar ignori de jena lor-, in timp ce sunt parinti care, de 3 ani, nu platesc taxele la gradinita dar sunt printre preferatii conducerii-ore de ce?-, mai este ceva de spus???
9- INTREBARE- cum poate cineva- sa nu spun un pedagog, ca m-as face de ras- sa educe in spiritul binelui, sa invete cooperarea, comunicarea, fara ura, fara ranchiuna, cand in propriul suflet zac opusurile acestora, la loc de cinste?
Acum ceva timp, am scris un articol despre copiii de gradinita. La finalul lui spuneam ca, un copil isi va aminti cu placere de timpul petrecut acolo, doar daca va avea de ce. Se pare ca, din ce in ce mai putini copii au motive sa-si aminteasca cu placere de anii petrecuti in gradinita. Oricum, nu poate fi decat trist pentru o educatoare, sa stie ca nu a contribuit cu absolut nimic la devenirea unui copil care a stat 3 ani in gradinita.
De luat aminte!

PS- Gratie unei singure domnisoare educatoare, copilul in cauza isi aminteste cu placere de ultimii 2 ani de gradinita. Si ii saruta fotografia, cand ii este aratata pe Facebook.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Servicii psihologice adulti

  Viata ta se afla intr-un impas și nu știi cum sa procedezi? Te afli intr-o perioada încărcată și nu-ți mai găsești liniștea? Pentru orice problema sau neplăcere ai avea sau dupa o perioada incarcata de munca si stres, exista soluții. O persoana empatica, prietenoasa, răbdătoare este pregătită sa te asculte și sa te indrume. La Cabinet Individual de Psihologie Cristea Cristina găsiți un profesionist cu experienta și rezultate cu un număr suficient de cazuri rezolvate, încât sa dea incredere oricărei persoane care dorește îndrumare. Programări 0741 376 402
 Dezvoltare senzoriala?  Da, acum, noi prieteni vin sa se joace cu cei mici - între 10 luni și 1,5 ani -. Unde? La Cabinet Individual de Psihologie Cristina Cristea, București, sector 6. Când? În fiecare miercuri, între orele 10.30 -12.00. Pentru detalii, apelați 0741376402 (de luni pana vineri) sau easypsy@yahoo.com. Haideți la joaca! Pentru ca, în serviciile pe care le oferim, punem copilul pe primul loc. #dezvoltaresenzoriala #atelierecopiimici #psihologpentrucopii

Sedinte de Terapie Suportiva

Pierdere persoana apropiata prin deces? Stres posttraumatic in urma unui accident? Divort recent ? Impas in ceea ce priveste viata personala sau profesionala? O situatie dificila,care pare  fara solutie? O boala cronica, nevoie de suport si incurajare? Anumite stari care nu dispar? Diferite dependente - alcool, substante, jocuri de noroc-? Copiii sufera din diferite cauze? O persoana specializata poate ajuta in gasirea raspunsurilor. Ofer sedinte de consiliere si terapie suportiva in toate cazurile descrise mai sus. Impreuna, vom trece peste toate obstacolele pentru a redobandi increderea si siguranta. Tarif - 100 lei/60 minute Sedintele se tin o data sau de doua ori pe saptamana. Va astept cu placere! 0741376402 psih.cristinacristea@yahoo.com